Museu Martí Vicenç


Presentació
Martí Vicenç

Pintura
Escultura
Tèxtil
Altres obres

Contacte
Enllaços


Tornar
Un dels fets realment claus en la vida de Martí Vicenç és la seva professió d'artesà; el món tèxtil va formar part de la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort. Va saber adaptar les seves creacions amb les necessitats de cada moment amb una evolució constant, fins arribar a fer una artesania d'avantguarda que mai no va perdre la seva empremta personal.

El museu mostra una col·lecció de teles, atès que, malauradament, no pot albergar la totalitat dels dissenys generats per Martí. Les teles es divideixen en col·leccions: llengües, llengües clàssiques, llengües multicolors, llises. Les llengües clàssiques són la versió que Martí Vicenç va fer de les teles típiques mallorquines, que normalment utilitzen el blau, el cel, el verd i el groc com a colors bàsics. Les llengües ja són de creació pròpia, amb l'esperit de les clàssiques però amb un aire més lliure, menys rígid i utilitzant més quantitat de colors que a les clàssiques. Les llengües multicolors són ja d'una originalitat extraordinària, una opció arriscada i molt espectacular. Les retxes constituïen un camp on Martí se sentia a la perfecció, on investigava i creava unes teles divertides, vistoses i molt especials i on combinava els colors fins a l'infinit. També va crear una col·lecció de colors llisos molt encertats per poder tenir llibertat a l'hora de fer combinacions .

No podem deixar de parlar del procés artesanal; bàsicament és igual que el que es feia antigament; la preparació, que és la part bàsica del procés, és totalment manual, però l'acabat final es fa amb un teler mecànic.

Martí Vicenç i VilanovaEl Museu Martí Vicenç ens brinda dues curiositats: una és la mostra de l'única tela que es conserva del pare de Martí, Martí Vicenç i Vilanova, i l'altra és un disseny realitzat per Martí que va guanyar el primer premi a la Mostra Internacional d'Artesania d'Avantguarda de Barcelona, premi FAD (Fomento de las Artes Decorativas) del 1980.

Tota aquesta amalgama de teles, més les creacions d'Antònia Capllonch, l'actual encarregada del disseny a Galeries Vicenç (www.galeriesvicens.com), es fabriquen en la actualitat i no han perdut gens ni mica el seu frescor inicial; combinen a la perfecció dins tots els ambients i estils .


Go top!